onsdag, september 23, 2009

7 oktober


Ringa genast in onsdagen den 7 oktober i din kalender. Då bjuds nämligen på ett sinnesutvidgande musikaliskt kinderägg som lär få vartenda hårstrå på din kropp att stå i givakt. Två lokala indieunder och en hedersgäst hela vägen från andra sidan jordklotet spelar upp till dans. Och allt i anrika lokaler mitt i Vasastan.

Mijo Biscan, från hyllade bandet Lamplight, har kallats en australiensisk Rufus Wainwright och hans episka alternativa indiefolk lockar recensenter världen över att peppra med superlativ. Mijo befinner sig på en intensiv europaturné just nu och när städer som Hamburg, Berlin och Amsterdam erövrats är det såklart dags för Sveriges framsida. Förvänta dig en gripande och originell musikalisk resa med storslagna känslor, en karismatisk sångare och Jeff Buckley-vibbar som reskamrater.

En av Göteborgs bäst bevarade hemligheter är Sumie, en singer/songwriter som har jämförts med bl a Sophie Zelmani och Joni Mitchell. Med en klar, vacker Nina Persson-besläktad röst och förtätade akustiska sånger har du en trogen vän att hålla i handen en kall höstkväll.
Göteborgska 7-mannaorkestern Western nöjer sig inte med traditionella verser och refränger. Med ett sinnrikt pussel av skönsång, harmonier, överraskande växlingar och musikaliska skuggspel skapar de förtrollande stämningar som sätter såväl fantasin som benen i gungning. Och har du tur plockar de fram såväl såg som sax.

Mellan varven bjuder flyhänta dj’s (bl a er alldeles egna Honky) på en välgörande mix av gammalt och nytt, indie och americana eller vad som helst som stavas själ, hjärta och sväng.

Allt är förstås inramat av Belles vackra nyrestaurerade 1800-talslokaler på Bellmansgatan 7; en legendarisk adress för Göteborgs klubbkids (ni minns väl Bommens Salonger?). En prisvärd bar med allt från öl till absint hjälper till att hålla stämningen på topp hela kvällen.

Du har nog inte råd att missa detta.

Inga kommentarer: