måndag, oktober 12, 2009

Jenny Bohman - Coming Home

Rootsy

Jenny Bohman är en fantastisk sångerska och riktigt vass munspelare. Bluespubliken är kanske bekant med henne sedan hennes arbeten med Monaco Blues Band eller egna projektet Little Jenny & The Blue Beans, men för den stora allmänheten är hon mindre känd. Förhoppningsvis kan denna solodebut ändra på den saken.
Producenten Thomas Almqvist avled under arbetet med albumet förra året och sorgen försenade utgivningen. Nu har Bohman själv avslutat inspelningen och under tiden fått veta att hon drabbats av en allvarlig sjukdom. Vi kan vara glada att hon kämpat, bitit ihop och avslutat detta projekt, för resultatet är ett stort, unikt bluesalbum.
Unikt på det viset att hon tar sats i bluestraditionens former men skickar musiken ut i ett känsloladdat ingenmansland där alla har tillgång till det, oberoende av genrer. Det kan vara det episkt repetitiva i beska ”The Party is Over”, titelspårets pendlande mellan deltablues och Tracy Chapman-folk, Willie Dixon-gunget i ”You Got to Give Me Love” eller glimten i ögat i countryfläktade ”I Just Want Your Money”.
När allt dessutom adlas med Bohmans varma, intensivt närvarande och gospelanstrukna röst knyts säcken ihop och vi får ett stort album som förtjänar en stor publik.
Jag hoppas innerligt hon får behålla hälsan. Vi behöver Jenny Bohman.
Publiceras även i Göteborgs Fria Tidning.

Inga kommentarer: